Grilovaná cuketa s česnekem a parmazánem

15.06.2017

Grilovaná cuketa s česnekem a parmazánem

Cuketa je skvělá jako příloha ke grilovanému masu. Klidně si ji ale dopřejte samotnou. Třeba se sklenkou dobrého vína.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

 

Ingredience

  • 2 středně velké cukety (nebo 4 menší)
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nebo víc, jestli jste česnekoví)
  • hrst čerstvých bylinek nebo lžíci sušených (bazalka, tymián, koriandr)
  • cca 50 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř

 

Příprava jídla

Cukety nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 0,5 cm. V misce smíchejte olivový olej s bylinkami a vylisovaným česnekem. Kolečka cukety ve směsi obalte a nechte alespoň půl hodinky marinovat.

Na grilu cuketu opékejte z obou stran dozlatova. Při posledním otočení posypte kolečka nastrouhaným parmazánem. Podle chuti osolte a opepřete.

Cuketa chutná výborně samotná, ale je skvělá i jako příloha ke grilovanému masu.

 

Yzc1OWQ