Vpichovací teploměr na maso Orthex GastroMax
Grilovací teploměr do masa analogový
Kompletní specifikace
Vpichovací teploměr analogový Orthex GastroMax
Zkontrolujte snadno a rychle teplotu uvnitř masa na grilu nebo v kuchyni
Grilovací teploměr na maso s rozmezím teplot 0° až 120°C pro rychlou kontrolu teploty uvnitř připravovaného pokrmu. Využijete ho při grilování nebo pečení v troubě. S tímto užitečným pomocníkem dokážete jednoduše ověřit, zda teplota uvnitř připravovaného masa dosáhla hodnot potřebných k likvidaci případných škodlivých bakterií. Teploměr je vyroben ze silné nerezové oceli a zobrazuje optimální teploty pro drůbeží, vepřové, hovězí, jehněčí maso a ryby. V troubě odolný do 250°C.
Optimální teploty uvnitř masa záleží na druhu a způsobu přípravy masa a obecně se udávají následující:
- drůbeží maso 74 - 82 °C
- hovězí, telecí a skopové maso 55 -70 °C (v závislosti na požadovaném stupni propečenosti)
- vepřové maso 68 - 77 °C
- ryby 48 - 52 °C
Po sejmutí z grilu se doporučuje nachat maso vždy ještě několik minut "odpočinout" nebo tzv. "dojít".
Použití
- Zapíchněte teplotní čidlo do masa v jeho nejsilnějším místě. Špička teplotního čidla musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti (kosti se zahřívají rychleji)
- Po dokončení procesu měření teploměr vyjměte
- Teploměr nikdy nenechávejte zasunutý do potraviny po celou dobu tepelného zpracování. Slouží pouze k momentálnímu prověření teploty
Charakteristika / funkce
- teplotní rozsah 0 - 120°C
- v troubě odolný do 250°C
- doporučeno ruční mytí
Parametry
- rozměry: Ø 7,3 cm x 11,5 cm
- materiál: nerez ocel
Součást balení
Výrobce: Orthex Group