Staň se fanouškem Grilmena
 

Úvod »DÁRKY pro milovníky grilování» Vpichovací teploměr na maso Orthex GastroMax


        

Vpichovací teploměr na maso Orthex GastroMax

Grilovací teploměr do masa analogový

skladem

 

Číslo produktu: VT002
Vaše cena bez DPH : 137 Kč (5 EUR)
Vaše cena s DPH (21 %):
166 Kč (6 EUR)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Vpichovací teploměr analogový Orthex GastroMax

Zkontrolujte snadno a rychle teplotu uvnitř masa na grilu nebo v kuchyni

Grilovací teploměr na maso s rozmezím teplot 0° až 120°C pro rychlou kontrolu teploty uvnitř připravovaného pokrmu. Využijete ho při grilování nebo pečení v troubě. S tímto užitečným pomocníkem dokážete jednoduše ověřit, zda teplota uvnitř připravovaného masa dosáhla hodnot potřebných k likvidaci případných škodlivých bakterií. Teploměr je vyroben ze silné nerezové oceli a zobrazuje optimální teploty pro drůbeží, vepřové, hovězí, jehněčí maso a ryby. V troubě odolný do 250°C.

Optimální teploty uvnitř masa záleží na druhu a způsobu přípravy masa a obecně se udávají následující:

  • drůbeží maso 74 - 82 °C
  • hovězí, telecí a skopové maso 55 -70 °C (v závislosti na požadovaném stupni propečenosti)
  • vepřové maso 68 - 77 °C
  • ryby 48 - 52 °C

Po sejmutí z grilu se doporučuje nachat maso vždy ještě několik minut "odpočinout" nebo tzv. "dojít".

Použití

  • Zapíchněte teplotní čidlo do masa v jeho nejsilnějším místě. Špička teplotního čidla musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti (kosti se zahřívají rychleji)
  • Po dokončení procesu měření teploměr vyjměte
  • Teploměr nikdy nenechávejte zasunutý do potraviny po celou dobu tepelného zpracování. Slouží pouze k momentálnímu prověření teploty

Charakteristika / funkce

  • teplotní rozsah 0 - 120°C
  • v troubě odolný do 250°C
  • doporučeno ruční mytí

Parametry

  • rozměry: Ø 7,3 cm x 11,5 cm
  • materiál: nerez ocel

Součást balení

  • vpichovací teploměr

Výrobce: Orthex Group

YTQ1Nm