S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

AKTUALITY

arr3Jak snadno vyčistit grilovací kámenNa našem blogu jsme vydali nový článek o tom, jak snadno a rychle vyčistíte svůj grilovací kámen.... arr3Zasíláme na Slovensko!Náš e-shop je nyní otevřen všem našim milým sousedům ze Slovenska! Nyní nakoupíte i v...

KONTAKTY

Grilmen s.r.o.
Kalendova 644
500 04 Hradec Králové
tel: +420 494 141 877
info(a)grilmen.cz
Mob1: +420 777 222 828
Mob2: +420 777 820 299

ZBOŽÍ V AKCI

Vaše cena 4 777 Kč (190 EUR)
skladem
Běžná cena 899 Kč (36 EUR)
Vaše cena 899 Kč (36 EUR)
skladem
Běžná cena 5 398 Kč (215 EUR)
Vaše cena 5 198 Kč (207 EUR)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Vaše cena 1 337 Kč (53 EUR)
není skladem
Vaše cena 2 899 Kč (116 EUR)
skladem
Vaše cena 1 299 Kč (52 EUR)
skladem



Na kameni se mi vytvořila prasklina, je to důvodem k reklamaci?

Výskyt prasklin na lávovém grilovacím kameni je celkem běžným jevem a důvodem k reklamaci není. Prasklina se může na kameni objevit klidně i po prvním použití. Kámen si vlivem nárazového zahřívání a poté chladnutí potřebuje uvolnit napětí, což se obvykle projeví právě vznikem praskliny.

Může se to stát už při prvním nebo druhém grilování, nicméně podobné praskliny nijak nebrání dalšímu používání lávového kamene na grilování, dále se obvykle nešíří a kámen lze dál spokojeně používat řadu let.

Na možnost výskytu prasklin upozorňujeme v návodu, který přikládáme ke každému kameni, na webových stránkách i v obchodních podmínkách, kde je uvedeno v článku 7.6 doslova toto:

7.6. Kupující bere na vědomí, že grilovací kámen je přírodní materiál a nelze dopředu určit jeho přesné složení ani jak se přesně bude chovat při zahřívání a ochlazování. Nelze proto garantovat, že se na kameni vlivem jeho postupného zahřívání a ochlazování nevytvoří časem praskliny nebo že kámen nepraskne. Na praskliny ani na prasklý kámen se proto reklamace nevztahují.

Co dělat pro dosažení co nejdelší životnosti grilovacího lávového kamene?

Pokud chcete docílit co nejdelší životnosti lávového grilovacího kamene, dodržujte následující dvě zásady:

1) Kámen nahřívejte vždy postupně, nevystavujte jej teplotním šokům. Připravte si palivo v topeništi, nad topeniště umístěte kámen a pak teprve zapalte oheň. Popřípadě vložte kámen nad oheň hned jak se začne rozhořívat. U plynu postupujte analogicky, nejprve zahřívejte kámen na nižší výkon a postupně přidávejte. Stejně tak při ukončení grilování je třeba nechat kámen přirozeně vychladnout nikdy jej neochlazujte rozpálený kámen např. studenou vodou.

2) Pod kamenem je třeba topit rovnoměrně pod celou jeho plochou. Pokud byste pod kamenem topili např. pouze pod jeho pravou stranou a levou byste nenahřívali, bude v kameni vznikat velké pnutí, které může vyústit až v prasknutí kamene. Tlaky a pnutí budou sice v kameni vznikat i při rovnoměrném zahřívání a mohou se projevit vznikem drobných, spíše vlasových prasklin, kterými si kámen napětí uvolní, ale poté funguje dál s prasklinami dlouhá léta a za studena nejsou praskliny téměř viditelné a na funkci grilovacího kamene nemají vliv.

Pokud by vám i přes dodržení návodu kámen zcela praskl, prosím kontaktujte nás a zkusíme najít co nejvstřícnější řešení.

 

 

OWNiNDl