Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience
- 4 hermelíny
- 8 plátků slaniny
- 50 ml olivového, nebo jiného rostlinného oleje
- koření na grilovaný hermelín (barevný pepř, sušený česnek, římský kmín, chilli)
- brusinkový kompot/džem
- alobal
Příprava jídla
Nejdříve si v misce smíchejte olej s kořením. Každý hermelín v něm pak pečlivě vykoupejte a zabalte do plátků slaniny. Nejlépe do kříže.
Takhle připravené už je můžete zabalit do alobalu a položit na rozpálený gril. Příliš na ně nespěchejte. Aby byla slaninka křupavá a sýr správně tekutý, musí si na něm poležet alespoň 15 minut (7-8 min z každé strany).
Podávejte přelité lžící brusinkového kompotu. Džem raději předem rozmíchejte s lžicí vody. Nebo ještě lépe - s lžicí brandy. Jako přůlohu doporučujeme zakusovat čerstvý nebo opečený (jak jinak než na grilu) chléb.
Tip: Místo slaniny zkuste hermelín zabalit do pancetty, nebo tyrolského špeku;-)