S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Grilovaný hermelín se slaninou a brusinkovou omáčkou

23.03.2017

Grilovaný hermelín se slaninou a brusinkovou omáčkou

Grilovaný sýr nesmí chybět na žádné pořádné grilovačce. V kabátku z křupavé slaniny a se sladkou brusinkovou omáčkou se po něm jen zapráší.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 40 minut

 

Ingredience

  • 4 hermelíny
  • 8 plátků slaniny
  • 50 ml olivového, nebo jiného rostlinného oleje
  • koření na grilovaný hermelín (barevný pepř, sušený česnek, římský kmín, chilli)
  • brusinkový kompot/džem
  • alobal

 

Příprava jídla

Nejdříve si v misce smíchejte olej s kořením. Každý hermelín v něm pak pečlivě vykoupejte a zabalte do plátků slaniny. Nejlépe do kříže.

Takhle připravené už je můžete zabalit do alobalu a položit na rozpálený gril. Příliš na ně nespěchejte. Aby byla slaninka křupavá a sýr správně tekutý, musí si na něm poležet alespoň 15 minut (7-8 min z každé strany).

Podávejte přelité lžící brusinkového kompotu. Džem raději předem rozmíchejte s lžicí vody. Nebo ještě lépe - s lžicí brandy. Jako přůlohu doporučujeme zakusovat čerstvý nebo opečený (jak jinak než na grilu) chléb.

Tip: Místo slaniny zkuste hermelín zabalit do pancetty, nebo tyrolského špeku;-)

 

MmIwZ