S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Úvod »Grily pro NÁROČNÉ» Profi nerez gril Jindra na sele | kýtu | krůtu | kuřata | gyros


        

Profi nerez gril Jindra na sele | kýtu | krůtu | kuřata | gyros

Profi nerezový gril na sele, kýtu, krůtu, kuřata i gyros

skladem

 

Číslo produktu: PNG_01
Vaše cena bez DPH : 78 504 Kč (3 104 EUR)
Vaše cena s DPH (21 %):
94 990 Kč (3 755 EUR)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Profi nerezový gril Jindra s otočným rožněm poháněný elektromotorem

dozlatova ugriluje selata do +/- 20 kg, vepřové kýty a kolena, kuřata, krůty, klobásy, špekáčky, křidélka i špízy

Gril Jindra je určen hlavně pro grilování na rožni, přičemž rožněm otáčí elektromotor s převodovkou o příkonu 230 V, 50 Hz. Převodovka je pevnou součástí motoru. Grilovat ale můžete také na tzv. odkapovém pekáči a to hlavně zeleninu, ovoce, párky, klobásy, kuřecí stehna, křidélka, atd.

Součástí grilu je i tzv. špízovník, který umožňuje na rožeň nasadit celkem 8 dlouhých špízových jehel. Jehly mají čtvercový profil a v grilu se fixují do speciálních kotoučů nasazených na hlavní rožeň. Při každé otáčce hlavního rožně se zároveň každý ze špízů otočí o 90°, takže se špízy krásně rovnoměrně propečou ze všech stran, jak je vidět i na následujícím videu (špízovník v akci cca od poloviny).

Zdravé grilování

Jedinečná konstrukce grilu se zadním topením neumožňuje odkapávání tuku přímo do topeniště. Díky tomu se tuk nepřepaluje a nedechází tak ke vzniku škodlivých karcinogenů.

Grilujte na více způsobů

V grilu můžete grilovat dvěma způsoby a to najednou – rožnění a grilování v pekáči, přičemž využíváte pečící, grilovací a udící vlastnosti grilu (před koncem grilování doporučujeme kouřovod grilu přivřít, čímž maso mírně zaudíte), dostanete tím kombinaci lehce uzeného a grilovaného masa. Jakmile máte rožněné maso opečené dostatečně na to, abyste jej mohli okrajovat, otevřete přední vanu a okrajovat můžete do předem nahřátého okrajovacího (servírovacího) pekáče. Pokud Vaši strávníci nebudou stačit rychlosti Vašeho grilování, můžete si ogrilované maso uložit v grilu na odkapový pekáč, kde toto maso nevychladne a nevyschne a můžete jej servírovat později.

Na odkapovém pekáči během grilování hlavního chodu na rožni pohodlně stihnete připravit přílohy případně další chody či předkrmy pro nedočkavé :-) Ugrilujete zde zeleninu, klobásy nebo třeba kuřecí křidélka.

Tři grilovací polohy

Gril má tři polohy grilování, resp. tři vzdálenosti grilovaného masa od ohně a to:

1) poloha "kuře" - nejblíže k ohni, v grilu se protočí předmět o průměru cca. 20 cm

2) poloha "gyros" – střední vzdálenost od ohně a možnost protočit předmět o průměru cca. 30 cm

3) poloha "krůta" – největší vzdálenost od ohně, protočí předmět o průměru až cca. 40 cm

Maximální užitná délka grilování je při všech polohách cca 77 cm. Kuřata lze napíchnout i "kolmo na jehly" (viz obrázky výše) a grilovat je v poloze krůta. Tímto způsobem na rožeň dostanete i sedm kuřat.

Úsporné grilování

Promyšlená konstrukce brání zbytečnému úniku tepla během grilování. Proto má oproti "otevřeným grilům" značně nižší spotřebu palivového dřeva. Např. pro ogrilování cca. 18 kg vepřového gyrosu spotřebujete cca. 3,5 kbelíku již naštípaného vyschlého tvrdého dřeva.

Díky své konstrukci si zároveň grilované maso zachová svou přirozenou chuť a šťavnatost.

Pro zajištění jednoduché manipulace je gril standardně dodáván s vozíkem, který je osazen 4 otočnými kolečky, z nichž 2 jsou vybavena brzdou.


Součásti grilu Jindra

  • nerezový gril Jindra, jehož nedílnou součástí je:
    • přikládací klapka,
    • kouřová klapka,
    • kontrolní klapka,
    • odklápěcí vana,
    • motor s převodovkou, ovládáním a krytem
    • regulace přívodu vzduchu
  • vozík s otočnými kolečky, jehož vnitřní prostor můžete použít pro odkládání nebo skladování (např. pro topné dřevo)
  • samostatně vyjímatelné části grilu:
    • popelník,
    • topný rošt,
    • odkapávací pekáč,
    • rožeň včetně 2 disků a 4 ks jehel,
    • špízovník - 2 disky + 8 špízových jehel
    • okrajovací/servírovací pekáč,
    • křídlaté šrouby M6 – 6 ks a M8 – 5 ks pro fixaci rožně a jehel
  • 4 ks nerez šroubů M8x20 včetně podložek pro fixaci grilu k vozíku

Technické parametry

  • Rozměry vč. vozíku (d x š x v): 1.140 x 750 x 1.370 mm
  • Rozměry pouze grilu (d x š x v): 1.140 x 750 x 710 mm
  • Rozměry pouze vozíku (d x š x v): 890 x 680 x 660 mm
  • Max. průměr grilovaní: 400 mm
  • Max. užitná délka grilování: 770 mm
  • Celková hmotnost grilu včetně vozíku: 110 kg
  • Hmotnost samotného grilu:  95 kg
  • Hmotnost samotného vozíku:  15 kg
  • Elektrické připojení: 230 V
  • Příkon: 0,25A, 50 Hz
  • Otáčky: 5,1 ot./min. a to vlevo i vpravo

Údržba a čištění

Na čištění grilu je povoleno používat prostředky určené pro čištění nerezi, prostředky pro mytí nádobí, omývat ho tekoucí, případně tlakovou vodou, motor grilu však musí být dokonale chráněn proti vniknutí vody.

Možnost nezávazného prohlédnutí / vyzkoušení

Máte zájem si gril Jindra nejprve "osahat"? Kontaktujte nás a my Vám zařídíme předvedení grilu přímo u výrobce, který Vám zároveň ochotně zodpoví veškeré Vaše dotazy.

MDJjNzA1MD