Teploměr vpichový digitální Rösle
Kompletní specifikace
Teploměr vpichový digitální Rösle
Zkontrolujte snadno a rychle teplotu uvnitř masa na grilu nebo v kuchyni
Digitální vpichový teploměr slouží k přesnému a rychlému určení teploty uvnitř připravovaných pokrmů. Se širokým teplotním rozsahem přesně změří teploty v rozmezí od 20 °C do 250 °C. Grilování vám usnadní díky přednastaveným základním teplotám určených pro přípravu hovězího, vepřového, telecího, jehněčího a drůbežího masa. 2 integrované senzory a časovač oceníte pro neustálý přehled o teplotě masa a teploty grilu.
Optimální teploty uvnitř masa záleží na druhu a způsobu přípravy masa a obecně se udávají následující:
- drůbeží maso 74 - 82 °C
- hovězí, telecí a skopové maso 55 -70 °C (v závislosti na požadovaném stupni propečenosti)
- vepřové maso 68 - 77 °C
- ryby 48 - 52 °C
Po sejmutí z grilu se doporučuje nachat maso vždy ještě několik minut "odpočinout" nebo tzv. "dojít".
Použití
- Zapíchněte teplotní čidlo do masa v jeho nejsilnějším místě. Špička teplotního čidla musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti (kosti se zahřívají rychleji)
- Po dokončení procesu měření teploměr vyjměte
Charakteristika / funkce
- Digitální vpichový teploměr k určení teploty jídla
- Teplotní rozsah od 20 °C do 250 °C
- Přednastavené základní teploty pro přípravu hovězího, vepřového, telecího, jehněčího masa a drůbeže
- Integrovaný časovač
- 2 senzory pro teplotu masa a teploty grilu
Návod
Výrobce: Rösle (Německo)