Grilovaná červená řepa s kozím sýrem

03.07.2017

Grilovaná červená řepa s kozím sýrem

Zapomeňte na řepu ze školní jídelny. Tohle je úplně jiná pochoutka!

Počet porcí: 3-4

Doba přípravy: 20 min, grilování cca 1 hodinu, dokončení 15 min

 

Ingredience

  • 3 ks středně velkých řep (Ø cca 7 - 8 cm)
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamika
  • 3 lžíce medu
  • sůl, pepř
  • asi 400 g kozího sýra (případně ovčího)

 

Příprava jídla

Řepu neloupejte, pouze dobře umyjte a osušte. Nakrájejte ji na plátky o tloušťce cca 0,5 cm.

V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, špetku pepře, soli, na plátky nakrájené stroužky česneku a 1 lžíci medu. Směsí řepu pokapejte.

Plátky položte na grilovací kámen a grilujete cca 3 - 5 minut z obou stran. Záleží na tloušťce plátků.

Hotové plátky rozložte na talíř, pokapejte zbylým medem a posypte natrhaným kozím sýrem. Přidat můžete klidně i pár lístků čerstvého salátu (polníčku, baby špenátu, nebo rukoly)

K hotové řepě se vám nejlíp bude ukusovat dokřupava opečená bagetka.

 

Tip: Další chuťový rozměr dodá téhle pochoutce pár piniových oříšků, které na ni stačí nasypat jen tak halabala.

NWFmY