Grilovaný bůček v marinádě z černého piva a medu

20.04.2020

Grilovaný bůček v marinádě z černého piva a medu

Saláty jsou fajn, ale jednou za čas si bůček klidně dopřejte. V pikantní marinádě z piva a medu mu neodolají ani zarytí dietáři!

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 40 minut + grilování

 

Ingredience

  • 4 plátky vepřového bůčku
  • koření (lžička sladké papriky, lžička pálivé papriky a lžička mletého kmínu)
  • sůl, pepř
  • 8 vylisovaných stroužků česneku
  • 150 ml černého piva
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce rostlinného oleje

 

Příprava jídla

Smíchejte koření s česnekem, trochou soli a pepře. Bůček ve směsi obalte. Ideální je nechat ho takhle odpočívat přes noc, ale pokud už se vám kámen na grilování nažhavuje, bude stačit i hodinka.

Mezitím si v kastrůlku povařte pivo s medem a olejem, až vznikne lepkavý sirup. Počkejte až trochu zchladne a maso v něm dokonale obalte.

Zbytkem marinády bůček potírejte i během grilování. Podle tloušťky plátků grilujte z každé strany přibližně 6 až 8 minut. Dokud nezezlátne.


Čerstvý chleba jako přílohu nic nenahradí ;-)

 

MjQ2NG