AKTUALITY
KONTAKTY
ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Existuje jednoduchý způsob, jak zjistit, že už je kámen dostatečně nahřátý a můžete začít grilovat. Stačí na kámen kápnout pár kapek vody a pokud se kapka rozprsknou a zasyčí, můžete začít na kameni grilovat. Tato metoda má ovšem své mouchy a může někdy klamat. Nikdy takto nezjistíte přesnou teplotu kamene, může se klidně stát, že kámen bude rozpálený až příliš anebo naopak po naložení prvních kousků rychle vychladne.
Pokud si tedy chcete být jistí, že už opravdu nastala ta správná chvíle k započení grilovacího obřadu, doporučujeme vám druhý, sofistikovanější způsob a tím je pořídit si digitální infračervený teploměr. S ním zjistíte teplotu grilovacího kamene naprosto přesně rychle a bezpečně na dálku. Některé z těchto teploměrů jsou vybaveny laserovým zaměřovačem, takže přesně vidíte, v jakém místě teplotu kamene měříte. Můžete zároveň experimentovat a začít vychtávat optimální grilovací teplotou kamene pro různé druhy griovaných pochutin. Infračervený dálkový teploměr je navíc taková malá šikovná hračička, která najde mnoho dalších uplatnění ve vaší domácnosti.
Ideální grilovací teplota na lávovém kameni je dle naší vlastní zkušenosti cca 200 - 250 °C.