S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

AKTUALITY

arr3Jak snadno vyčistit grilovací kámenNa našem blogu jsme vydali nový článek o tom, jak snadno a rychle vyčistíte svůj grilovací kámen.... arr3Zasíláme na Slovensko!Náš e-shop je nyní otevřen všem našim milým sousedům ze Slovenska! Nyní nakoupíte i v...

KONTAKTY

Grilmen s.r.o.
Kalendova 644
500 04 Hradec Králové
tel: +420 494 141 877
info(a)grilmen.cz
Mob1: +420 777 222 828
Mob2: +420 777 820 299

ZBOŽÍ V AKCI

Běžná cena 169 Kč (7 EUR)
Vaše cena 159 Kč (6 EUR)
skladem
Běžná cena 1 799 Kč (71 EUR)
Vaše cena 1 599 Kč (63 EUR)
skladem
Vaše cena 4 777 Kč (189 EUR)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Vaše cena 1 895 Kč (75 EUR)
skladem
Vaše cena 7 999 Kč (316 EUR)
skladem
Vaše cena 2 299 Kč (91 EUR)
skladem



Jaký je rozdíl mezi žulovým a lávovým grilovacím kamenem?

Rozdíl mezi žulovým a lávovým kamenem je především v odolnosti vůči nárazovému zahřívání a ochlazování.

Žula je hlubinná vyvřelina s vyšším obsahem křemenných složek, které mají nízkou teplotní roztažnost a proto způsobují i časté praskání těchto kamenů. Lávový kámen je povrchová vyvřelina (těží se v sopečných oblastech Itálie) a neobsahuje právě tyto křemenné složky, takže mnohem lépe odolává vysokým teplotám. Přesto riziko, že kámen praskne, se nedá vyloučit ani u lávového kamene, ale je mnohem menší. Spíše je pravděpodobné, že se na lávovém kameni v průběhu času vyskytnou malé vlasové prasklinky, kterými si kámen uvolňuje napětí a které nijak nebrání jeho dalšímu používání.

Takže pokud bychom to shrnuli, mnohem vhodnější na grilování je lávový kámen (žulové už ani nenabízíme), protože je odolnější, a měl by vydržet sloužit ke spokojenému grilování mnohem déle.

Je nějaký rozdíl v chuti masa grilovaného na žule a na lávě?

Zásadní rozdíl mezi žulou a lávou je v jejich rozdílném chování při opakovaném zahřívání a ochlazování, jak bylo popsáno výše.

Rozdíl v chuti masa při grilování na žulovém nebo lávovém kameni nebude žádný.

 

 

NmFhM2FhM