S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “OK” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.
Ok

AKTUALITY

arr3DOPRAVA ZDARMA na všechny březnové objednávky Ve spolupráci s PPL nabízíme po celý měsíc březen (od 28.2.2023 do 31.3.2023) DOPRAVU ZDARMA na... arr3Využijte předsezónní ceny a ušetřete penízeVíte, kdy je nejvýhodnější doba na nákup grilovacího lávového kamene nebo grilu Grilmen? Právě... arr3Jak snadno vyčistit grilovací kámenNa našem blogu jsme vydali nový článek o tom, jak snadno a rychle vyčistíte svůj grilovací kámen.... arr3Zasíláme na Slovensko!Náš e-shop je nyní otevřen všem našim milým sousedům ze Slovenska! Nyní nakoupíte i v...

KONTAKTY

Grilmen s.r.o.
Pavla Hanuše 300
500 02 Hradec Králové
tel: +420 494 141 877
info(a)grilmen.cz
Mob1: +420 777 222 828
Mob2: +420 777 820 299

ZBOŽÍ V AKCI

Běžná cena 1 599 Kč (67 EUR)
Vaše cena 1 399 Kč (59 EUR)
skladem
Běžná cena 429 Kč (18 EUR)
Vaše cena 399 Kč (17 EUR)
skladem
Vaše cena 490 Kč (21 EUR)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Běžná cena 159 Kč (7 EUR)
Vaše cena 155 Kč (7 EUR)
skladem
Vaše cena 2 365 Kč (99 EUR)
skladem
Běžná cena 169 Kč (7 EUR)
Vaše cena 159 Kč (7 EUR)
skladem



Jaký je rozdíl mezi žulovým a lávovým grilovacím kamenem?

Rozdíl mezi žulovým a lávovým kamenem je především v odolnosti vůči nárazovému zahřívání a ochlazování.

Žula je hlubinná vyvřelina s vyšším obsahem křemenných složek, které mají nízkou teplotní roztažnost a proto způsobují i časté praskání těchto kamenů. Lávový kámen je povrchová vyvřelina (těží se v sopečných oblastech Itálie) a neobsahuje právě tyto křemenné složky, takže mnohem lépe odolává vysokým teplotám. Přesto riziko, že kámen praskne, se nedá vyloučit ani u lávového kamene, ale je mnohem menší. Spíše je pravděpodobné, že se na lávovém kameni v průběhu času vyskytnou malé vlasové prasklinky, kterými si kámen uvolňuje napětí a které nijak nebrání jeho dalšímu používání.

Takže pokud bychom to shrnuli, mnohem vhodnější na grilování je lávový kámen (žulové už ani nenabízíme), protože je odolnější, a měl by vydržet sloužit ke spokojenému grilování mnohem déle.

Je nějaký rozdíl v chuti masa grilovaného na žule a na lávě?

Zásadní rozdíl mezi žulou a lávou je v jejich rozdílném chování při opakovaném zahřívání a ochlazování, jak bylo popsáno výše.

Rozdíl v chuti masa při grilování na žulovém nebo lávovém kameni nebude žádný.

 

 

NmQ3Nz